lunes, 19 de diciembre de 2011

Compiz


Amb aquesta aplicació aconseguirem diferents efectes que permet personalitzar el nostre escritori,com forma 3D de cúpula o cub.

viernes, 16 de diciembre de 2011

Altres maneres d'arrencar un ordinador

-Sistemes duals:
Cada vegada és mes frequient que un usuari faci servir un SO per certes coses i un altres usuari per a d'altres , segons les caracteristiques propies .Tots dos poden estar instal·lats en la mateixa maquina , de manera que s'engegui un o altres segons convingui . Aixo es un sistema dual o d'arrencada dual.
Els discos durs dels ordinadors s'organitzen mitjançant particions . En cada partició s'hi pot definir un sistema de fitxers diferents , i col·locar-hi els fixers necessaris per cada SO.
·Una participació de tipus NTFS que conte un SO Windows XP.
·Una participacio de tipus Ext· que conte una distribució de linux kubuntu.
·Una participació de tipus Linux-Swap que servira d'espai d'intercanvi de fitxers entre Linux i Windows .
per poder construir un sistema dual es molt important que tinguem en compte l'ordre d'instal·lació dels SO, ja que els sistemes de Microsoft no reconeixen el Linux . Aixi doncs, cal instal·lar primer el sistema Microsoft del mes antic al mes modern.

Hi ha diferents gestors d'arrencada.
·Lilo i Grub son els mes utilitzats en sistemes Linux.
·Loader es el mes utilitzat en els sistemes Microsoft.

-Maquines virtuals i sistemes en mode On-live.
Fins no fa gaire , per provocar el funcionament d'un SO , calia instalar-lo al disc dur de l'ordinador. Ara aixo ja no es necessari.
La viuryualització molt estesa avui dia en el mon dels servidors d'Internet , consisteix en l'execució d'un programa que emula un ordinador complet dins un SO, en funcionament. Solen rebre el nom de maquines virtuals . Per exemple , podem provar el Linux en una maquina que tingui el Windows intal·lat.
Hi ha molts programes de virtualització com ara VirtualPC , Bosh i Colinux , pero potser el mes estes sigui VMWare.



-Sistemes operatius a Live-CD
A mes de la utilització de maquines virtuals , tambe es frequent l'us de SO capaços d'arrencar des d'un CD-ROM o un DVD , sense que s'hagin d'instal·lar al disc dur . Els mes habituals son SO Linux com ara el Knoppix o el Kubuntu . Per poder-los utilitzar cal que l'ordinador tingui configurada la BIOS per arrencar des del CR-ROM.
Aquests sistemes live-CR permeten provar sistemes operatius i utilitzar les aplicacions que hi venen instal·lades sense que calgui tocar res del que tinguem instalat en la nostra maquinaria.


lunes, 5 de diciembre de 2011

Guia de Ubuntu

-Instalar Ubuntu 11.10 con un CD.En el apartado de idiomas ponemos español-catalán.
-Crear una cuenta de usuario y lo asignamos como administrador para tener ciertos privilegios.
-Instalar navegador.El que utlizaremos será google chromium que es la version de windows google chrome adaptado a ubuntu.
-Descargar compiz.Es una aplicación que nos permite tener mas de un escritorio a la vez,los cuales podemos ver apretando la rosca del mouse orientándolo hacia el lado del escritorio que queremos observar.En el momento de escoger el escritorio pueden tener una forma externa de cubo o cúpula.
-Cambiar tema : cambiar aspecto visual.De esta forma conseguiremos tener un fondo mas estético para el usuario.
-Instalar los codecs,para asi poder ver videos de Adobe Flash Player.
-Instalar la terminal.La terminal es como el cmd de windows desde el cual podemos dar órdenes directas al ordenador.
-Creamos una cuenta jabber desde la cual podremos hablar mediante una charla con ordenadores próximos con ubuntu instalado.

lunes, 21 de noviembre de 2011

Control parental

Aixo és útil per si ets el responsable de l´ordinador i vols que una compta d´usuari tingui restringida per a un temps limitat la seva entrada a l´ordinador.

Personalizar el entorno de windows

Amb aquesta opció podem canviar el fons,el contrast,la grandaria de les lletres,etc.

Compactar el disc.


Quan enregistrem informació al disc dur,normalment no s´emmatgatzema físicament de forma contínua,sinó que diferents parts d´un mateix fitxer es poden emmagatzemar en llocs allunyats entre si.

1.Selecciona Administrar després de prémer a El meu ordinador amb el botó dret del ratolí.

2.En la consola d´administració,fes clic a Compactar de discos.

3.S´obre una fionestra.Selecciona Analitza.

4.Després de l´anàlisi apareix un missatge que indica l´acció més aconsellable:No cal que compacteu aquest volum,o bé:Compacta el disc.

Instal·lació de controladors

Els controladors són programes específics per a la comunicació entre el dispositiu i el sistema operatiu.Hi ha un controlador per a cada SO i perifèric.S´instal·la:
1.Identifica de quin producte es tracta.Per fer-ho,realitza la cerca creative webcam i fes clic a Imatges.Pels resultats es podria tractar d´una càmera web Vista.

2.Vés al web del fabricant per intentar localitzar-ne els controladors.Normalmenty se solen trobar en un enllaç anomenat Descàrregues,Programari,Controladors o Suport.

3.Després de seleccionar el producte has trobat un controlador per al teu SO.Baixate´l i desa´l en una carpeta del sistema.

4.Fes clic sobre l´executable que has baixat i segueix els passos de l´instal·lador.Et demanarà que connectis la càmera al port USB.La instal·lació haurà finalitzat.

Introducció

El sistema operatiu més utilitzat en els ordinadors de tot el món és el Windows.És un SO comercial que té diferents versions,aptes per a ús domèstic o empresarial.Hi ha una versió reduïda de Windows:Windows Mobile,que es fa servir en els dispositius mòbils:PDA,telèfons mòbils,etc.

Opcions d´energia


Les opcions d´energia son útils sobretot per a portatils que han d´administrar millor la seva energia per a que duri el màxim possible.Per exemple,que la pantalla es bloquegi cada 5 minuts perque la pantalla és el que més energia gasta.

Desinstalar un programa

Desintalar un programa pot ser molt útil per a eliminar problemes com els spams que venen inclosos amb els programes descarregats la qual cosa pot provocar problemes.

viernes, 18 de noviembre de 2011

Configurar una impresora de red.


La servidora en red serveix per a que un grup de ordinadors puguin imprimir a traves de la red en la mateixa impressora.

miércoles, 16 de noviembre de 2011

Configurar un ratolí

Aquesta opció és molt útil pels esquerrans per a que puguin tenir el ratolí configurat per a la ma esquerra,també serveix per poder tenir diferents tipus de representacions del ratolí en l´ordinador.

viernes, 4 de noviembre de 2011

Parts del router

També podem tenir l´antena,l´entrada per al telèfon,l´entrada per als connector RJ45 i RTB RJ11.

Como entrar al router

En aquest video posem l´adreça IP del router a la finestra d´adreces de google chrome i ens surt el bom d´usuari i contrasenya la qual no he pogut entar perquè no me la se.En cas de que haguessim pogut entrar podriem haber accedit a la configuració del router.

miércoles, 26 de octubre de 2011

viernes, 21 de octubre de 2011

Configurar la connexió sense fil



1.Selecciona la xarxa a la qual vols accedir i fes clic amb el botó Connecta´t.
2.L´equip comença un diàleg amb el punt d´accés,per determinar els elements necessaris per a la connexió.
3.El punt d´accés et demana que introdueixis la clau de xarxa i que la confirmis.
4.Introdueix les dades i fes clic a Connecta´t.
5.Apareix la icona de connexió.

Congigurar una targeta de xarxa al windows



1.Accedeix a la finestra Connexions de xarxa a través del Tauler de control de Windows o del menú Inicia.
2.Fes clic amb el botó dret del ratolí sobre la icona de la interfície de xarxa que vols configurar ,i tria Propietats al menú contextual.
3.Ala finestra Propietats de connexió d`àrea local selecciona Protocol Internet i fes clic al botó Propietats.
4.Per últim,a la finestra Propietats de Protocol Internet,afegeix-hi l´adreça IP i la màscara de subxarxa del teu ordinador,la pasarel·la predeterminada i les adreces dels servidors DNS,i després fes clic al botó D´acord.

Configuració de la xarxa.Protocols TCP/IP

Adreça MAC.
Perquè un ordinador es pugui connectar a una xarxa cal que tingui un dispositiu que 'tradueixi' les ordres que s'intercanvien entre l'ordinador i el mitjà: cable, fibra o mitja sense fil. D'aixo, se n'encarrega l'adaptador de xarxa.

A cada adaptador de xarxa se li assigna de fàbrica un numero, o adreça MAC que l'identifica de forma unívoca. És a dir, cap targeta de xarxa, del tipus que sigui, no pot tenir una MAC igual a una altra. Aquesta adreça MAC es pot fer servir, per exemple, per filtrar els equips que tenen permís per connectar-se a una xarxa sense fil. 

Protocols de comunicació. 
El que més ens interessa a l'hora de configurar una xarxa d'ordinador és conèixer com s'identifica cada equip de la xarxa i quins paràmetres hem d'establir perquè la comunicació sigui perfecta. Qualsevol dispositiu de xarxa ha de tenir configurats, com a minim, dos paràmetres: 

- Adreça IP: Correspon a l’adreça de l’equip dins la xarxa. Es compon de dues parts: l’adreça de xarxa i l’adreça de host.
Mascara de subxarxa: Es tracta d’un altre conjunt de quatre octets binaris que indiquen quina part de l’adreça IP de l’equip correspon a la xarxa i quina a l’ordinador.

miércoles, 19 de octubre de 2011

El comandament ping(Packet Internet Groper)

El comandament ping envia una sèrie de paquets de dades a una adreça de xarxa concreta.És molt similar a GNU/Linux a Windows.L´única diferència és que a Windows s´envien quatre paquets i a GNU/Linux es produeix un enviament continu que finalitzem l´ordre.
Amb aquest comandament comprovaràs:
·La configuració correcta de la targeta.
·La comunicació amb el router.

viernes, 14 de octubre de 2011

Activitats Tema 1

1-Què succeix en una xarxa en anell quan un ordinador deixa de funcionar? Que deixan de funcionar tots els ordinadors.
2-Pensa i respon:
a)Quina topografia fa servir una xarxa formada per un router al qual es connecten dos ordinadors de sobretaula, un portàtil i una consola de joc? Cel.lular i estrella.
b)Per què una xarxa cel.lular està formada per esferes? Per que funciona per wi-fi.
3-Quina diferencia hi ha entre un concentrador i un commutador?
El concentrador va mitjançant el cablejat i el commutador va mitjançant el wi-fi.
6-Calcula el temps que falta per transmetre la informació continguda en un DVD(4,7 GB).Recorda 1 GB equival a 8Gb.
a)Mitjançant un cable de xarxa que permet una velocitat de 100Mb/s.
Un o dos minuts.
b)Mitjançant un cable de xarxa que permet una velocitat d'1 Gb/s.Triga pocs segons.
c)Mitjançant una connexió sense fil que admet una velocitat màxima de 54Mb/s.Uns cinc minuts.

jueves, 6 de octubre de 2011

lunes, 19 de septiembre de 2011

1.Introducció a les xarxes informàtiques

Una xarxa d`àrea local,també coneguda coom a LAN(Local Area Network),és un conjunt d´ordinadors i dispositius de maquinari units entreells amb l´objectiu de compartir recursos en una zona geogràfica limitada.
Xarxa informàtica en una llar