viernes, 16 de diciembre de 2011

Altres maneres d'arrencar un ordinador

-Sistemes duals:
Cada vegada és mes frequient que un usuari faci servir un SO per certes coses i un altres usuari per a d'altres , segons les caracteristiques propies .Tots dos poden estar instal·lats en la mateixa maquina , de manera que s'engegui un o altres segons convingui . Aixo es un sistema dual o d'arrencada dual.
Els discos durs dels ordinadors s'organitzen mitjançant particions . En cada partició s'hi pot definir un sistema de fitxers diferents , i col·locar-hi els fixers necessaris per cada SO.
·Una participació de tipus NTFS que conte un SO Windows XP.
·Una participacio de tipus Ext· que conte una distribució de linux kubuntu.
·Una participació de tipus Linux-Swap que servira d'espai d'intercanvi de fitxers entre Linux i Windows .
per poder construir un sistema dual es molt important que tinguem en compte l'ordre d'instal·lació dels SO, ja que els sistemes de Microsoft no reconeixen el Linux . Aixi doncs, cal instal·lar primer el sistema Microsoft del mes antic al mes modern.

Hi ha diferents gestors d'arrencada.
·Lilo i Grub son els mes utilitzats en sistemes Linux.
·Loader es el mes utilitzat en els sistemes Microsoft.

-Maquines virtuals i sistemes en mode On-live.
Fins no fa gaire , per provocar el funcionament d'un SO , calia instalar-lo al disc dur de l'ordinador. Ara aixo ja no es necessari.
La viuryualització molt estesa avui dia en el mon dels servidors d'Internet , consisteix en l'execució d'un programa que emula un ordinador complet dins un SO, en funcionament. Solen rebre el nom de maquines virtuals . Per exemple , podem provar el Linux en una maquina que tingui el Windows intal·lat.
Hi ha molts programes de virtualització com ara VirtualPC , Bosh i Colinux , pero potser el mes estes sigui VMWare.



-Sistemes operatius a Live-CD
A mes de la utilització de maquines virtuals , tambe es frequent l'us de SO capaços d'arrencar des d'un CD-ROM o un DVD , sense que s'hagin d'instal·lar al disc dur . Els mes habituals son SO Linux com ara el Knoppix o el Kubuntu . Per poder-los utilitzar cal que l'ordinador tingui configurada la BIOS per arrencar des del CR-ROM.
Aquests sistemes live-CR permeten provar sistemes operatius i utilitzar les aplicacions que hi venen instal·lades sense que calgui tocar res del que tinguem instalat en la nostra maquinaria.


No hay comentarios:

Publicar un comentario